Monday, November 9, 2009

Seni & Sains...

ermmm...
antonasi lebih kurang je mndalah 2 ni....
tapi perbezaan die..
perghhhhh...
boleh buat gadohhh..

ada yg kta.. sains penting...
klu xde sains..
maka pembaharuan x akn berlaku..
klu xde sains...
maka masayakat mundur...
ermmm memang aku x nafikan...

dan ada jugak org ckp....
klu seni xde maka mansia akan hilang punca..
klu xde seni maka pembaharuan hanya sia-sia...
ermm ada betol gak tu....

ta...pi.....
bagi aku la kan..
both of da things is related...
sme je penting mndalah 2 ni...
klu seni je semata-mata...
mana logiknya??
begitu jugak sains...
klu sains gak semata-mata...
mana hala tujunya....
bukan nak memperlekehkan tp nk sedarkan malaysia...
antara 2 mndalah ni.... mmg xleh nk dibahagikan da.... mmg dijadikan
as a pakej..
ada seni ada sains... ada sains... seni pasti ada gak...
meh aku bagi sikit teori ttg ape aku cakapkan ni...
ok

knp... org mngkaji??
kerana dorg tertarik dengan sesuatu mndalah tu...
mnyebebkan diorg berusaha untuk mngkaji...
knp berusaha?
sebab mereka nk mnguraikan ape yg ada pada
mndalah yg menarik perhatian mereka...
ok... cerita ttg tertarik...
daya tarikan...
knp kita tertarik dengan seuatu?
sebab sesuatu tu ada nilai estetika dia...
mmg da jadi lumrah manusia... tertarik dengan sesuatu yg cntik,
mengujakan, menghairankan...
kerana dalam hati kita ada suatu keinginan..
ingin tahu...ingin cuba...
dalam teori aku ni ape yg korang dapat??
mne pentingnye sains dan seni???

h= `s + s;(0)+p*

` s= h /s;
(h)`s= s;
[ (h)`s= s;]+p*
{[ (h)`s= s;]+p*=p>
{[ (h)`s= s;]+p*=p>(a+i)
( to be continues....)




kisahnya kita...

aku..
dan kisah dia.

hello? u ktne ni?? npe xangkat call i??
....... i ada kt bilik ni
u tgh buat ape??
....tido
hemmm... kan kite jnji nk kluar ri ni...
...owh ye ke?
iye la semalam kan i da bg tau u.. xkan u da lupa kot..
...ermmm i mengntok ni..nk tido
..... bye!!
u...??
hello.. hello....
u??

aku tersandar di penjuru katil dan hati ku berbisik lagi..
.....maafkan aku wahai bidadari ku... sesungguhnya aku melukakan hatimu.. lagi..
bukan aku pinta... tp aku meminta...
bukan aku terpaksa... tp aku memaksa... bukan kerana x cinta... tp kerana...
cinta yg masih ada...
masih ada untuk aku merasakannya...
mengapa aku yg begini??
bukan aku kah ini??
aku dipembaringan lagi... dengan persoalan yg x pasti...
dan mungkin kan bertambah lagi
maafkan aku sekali lagi bidadari ku...

Friday, May 15, 2009

MySpace

MySpaceasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
ermmm...

jap je pagi.. sekarang da tghari...
aku suke gile time pagi... entah la npe..
mybe sebab aku suka tgk pemandang baru kot..

ermmm bile pagi..
tentu malam da hilang..
tentu mimpi hanya mimpi..
dan dah tentu gigi x gosok lagi...
ermmm..

ape ada dengan pagi...
huhhhh..
entah la.. bagi aku pagi tu nyaman... klu kat kmpung.. selalu tgk nenek aku kt kebun time tu... ermm... semula tgh nak mulakan hari..
entah la..
kadang2 ada gak hari yg x jumpe pagi... yela bile bangun tdo da dekat ngn tghri...
apepun.. subuh jgn lupe... ermmm aku selalu failed part ni... ada je yg terlepas.. ermmm xpe harap pagi yg nnti...akan baiki hari....
Blogged with the Flock Browser

Monday, May 11, 2009

futsal....


Category: Sports
futsal...

ermmm...

hello.. zuan ada ktne?? ermmm mlm ni free x??jom futsal..

deringan telefon menyentak aku..
dan x semena2 aku diajak tu men futsal..

ermmkul bape?? nk lawan team mne ni??

aku mnyoal tanda menerima ajakkan..

dalam kul 9 pm ok la..

ok bro.. chau!!

ermmm

ermmm awal lagi baru kul 3 petang..
tp aku xde kasut.. kasut aku da rosak...
klu ada pun kasut sekolah adik aku..
tp gedabak besar..

ermm
ape aku nk buat ni...
ermmm
dgn x sengaja aku terfikir ttg perlawanan lepas... yg mne aku ngn jiran kau lawan ngn team kampung lain... perghhhh menang!!
awal da leading...
ermmm tp...
kaSUT aku nk cari mne ni...

ahaaaaaaa....
pinjam jiran akunye...
die ada kasut..
ermm

assalamualaikum.. mat!! kasut futsal ada??
aku nk pinjam leh??

ok mat... thankz!!

ermmm stle satu masalah...

ermmm
dalam kepala aku...

ermmm trick ape aku nk buat mlm ni..
skill ape nmpak menarik ni,..

huaxxxxxx

berangan x jatuh siot..
hehehehehehe
ermmm
so mlm tu ktorangpun jumpe la kt dewan...
laaa kau ingt lawan team cikai je...
nah ko...
ermmmnk buat cmne
main je
bukan ada match pun.. sje suke2...

so perlawanan pun bermula...
perghhhhhh

awal lagi.. da bolos satu goal...
sial..
xleh jadi..
ermmm
susun!!
susun semula!!

jerit aku pada mmber yg lain...

ermmm
sengit gak mlm nih..
keeper die leh than...
tp tetap bolos gak ngn trick aku... huaxxx
citer nk best...

ermmm
ape pun
mlm tu mmg xtau la knp...
kteorg main
sungguh2
nk menang je dalam kepala.. yg aku lak
bnyk mmbazir peluang...

ermmm
ape pun tinggal x jauh mne
2 goal je..

tp...
ktorg nk repeat lagi nih...
xpuas hati kalahhh
selalunye
mnang.... tetiba kalah.... wah xleh terima...

ape pun aku da mls nk taip...
xbest
cz aku klahhh so nnti klu aku menang aku sambung la citer ni
klu x
paham2 je la korng....

tp baru aku tau knp cm semangat je aku main mlm nih
rupenye ada awek dok tgk kiteorg main...
huaxxx patut la.......

(xde kne mngena pun)

Wednesday, January 7, 2009